当前位置:腾讯分分彩官网 >> >>

安徽省滁州中学2012届高三上学期期末测试(英语)

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

届高三上学期期末测试(英语) 安徽省滁州中学 2012 届高三上学期期末测试(英语) 第一部分 听力 (共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题.每段对话仅读一遍。 1. Who went to the Shanghai Expo? A. Frank. B. Mary. C. Frank's grandfather. 2. What did Mike do? A. He went to Jenny' s birthday party. B. He bought a present for Joan. C. He went to meet his uncle. 3. Where does the conversation probably take place? A. In a basketball court. B. In a hospital. C. In Miss White’s office. 4. Why have they bought some fish? A. To raise them in clean water. B. To eat them for supper today. C. To cook them next Friday. 5. What will the woman do next? A. To type an article. B. To go and meet Miss Green. C. To repair a car. 第二节(共 1 5 小题:每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟. 听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. Where was Bill yesterday evening? A. In a cinema. B. At home. C. At his niece’s. 7. What did Bill lend the woman last week? A. book. B. A film ticket. C. A phone. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8. Why is Miss Brown making the phone call? A. To ask Johnson for some money. B. To ask Johnson for his post number. C. To say sorry to Johnson. 9. How much should Mr. Johnson pay in total? A. 300 dollars. B. 530 dollars. C. 800 dollars. 10. What’s the probable relationship between the two speakers? A. Teacher and student. B. Mother and son.

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第1页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11. Where does the woman advise the man to go? A. To the toilet. B. To the waiting room. C. To the smoking room. 12. How many times has the man been to the Lincoln Station? A. Never. B. At least once. C. More than three times. 13. What is the man's decision? A. To smoke at the station. B. To get off the train. C. To give up smoking. 听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。 14. What do we know about the fiver now? A. It's a little dirty. B. It’s very clean. C. Few people fish in it. 15. What is special about Mr. Turner? A. He thought of a good way to clean up the river. B. He pays no attention to people's lives. C. He likes fishing in the fiver. 16. How many trucks are used to collect rubbish? A. Two. B. Three. C. Four. 17. When did the trucks begin to collect the rubbish along the fiver? A. About one month ago. B. About one year ago. C. About two years ago. 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 18. When was the song Moscow Nights presented to people at the festival? A. In 1947. B. In 1957. C. In 1989. 19. How many countries attended the 1989 festival in Pyongyang? A. 13l. B. 177. C. 137. 20. In which country will the 2010 festival be held? A. Belarus B. North Korea. C. South Africa. 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) front of the bus, we’ll have better view. 21. If we sit near A. 不填;the B. the; 不填 C.a; the D. the; a 22. My hometown is a peaceful and beautiful place, _____, in my heart, I will love and remember forever. A. one B. she C. the one D. who 23. To order tickets for the 2012 Olympic Games, just call 00952012. It be simpler. A. must B. could C. mustn’t D. couldn’t 24. I bought a Microtec computer scanner because it was good in quality and in price. A. expensive B. reasonable C. cheap D. simple

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第2页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

25. I ____ breakfast for my daughter in the morning, but recently I’ve been too busy to do it. A. am buying B. buy C. will buy D. had bought 26. There’s nobody here our English teacher. Fortunately, she is more than glad to give us help when we are in trouble. A. rather than B. other than C. more than D. less than 27. _____tomorrow,our ship will set sail for Macao. A. However the weather is like B. However is the weather like C. Whatever is the weather like D. Whatever the weather is like 28. _____ is known to us all is that the 2012 Olympic Games will take place in London. A. It B. What C. As D. Which 29.It took us several hours to make the old man ______ of the safety of travelling by air. A. believed B. convinced C. informed D. persuaded . 30. There are so many books on sale! It is hard to decide what to take and what to A. pick up B. leave behind C. put off D. turn away 31. It was lack of money, not of effort, _____ defeated their plan. A. which B. as C. that D. what

32. There students will graduate next month, _____ they’ll have spent three years here. A. at that time B. by which time C. by then D. in what time 33. The teacher asks us not to stand up until _____ in the English class. A. told B. being told C. told to D. having told 34. left before the deadline, it doesn’t seem likely that John will finish the work on time. A. Though such a short time B. Because such a short time C. With such a short time D. As such a short time 35. — It’s much too beautiful a day to waste indoors. — You are right. _____. A. Why don’t you stay at the library? B. I’ve been looking forward to it for ages. C. Get dressed and hurry to work. D. Let’s make the most of it. 完型填空( 小题; 第二节 完型填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) Simeon Ford is the owner of the old Grand Union Hotel in New York. He once said, "You don't need to know anything about a hotel to 36 one. You just open up and the 37 will tell you how to run it." That must be 38 of other businesses, too. I heard of a newspaper editor who 39 in her assistant and handed him a pile of 40 "These are suggestions sent in by subscribers(订户) on how to run our 41 . Make sure you carry them out," she said. He did. He carried them out and 42 them in the dustbin. Many people are quick to 43 , and quicker to criticize (批评). When asked why she was always so 44 , one woman said, "I guess l just have a 45 for seeing other people's faults!" This is a gift I think she should 46 . Criticizers are not hard to 47 . What the world needs are good 48 . Not more people

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第3页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

to find fault, but people to point out 49 and encourage us to do better than others. The most successful people look for 50_ qualities. They see potential where others see failure. And they encourage 51 _ in others. your ambitions. Mark Twain put it like this: "Keep away from people who try to 52 Small people 53 do that, but the really great make you feel that you, too, can become 54 ." Who do you spend time with? Criticizers or encouragers? 55 yourself with those who believe in you. Make your life full of hope and courage. 36. A. book B. build C. run D. describe 37. A. customers B. waiters C. managers D. servants 38. A. wrong B. true C. proper D. exact 39. A. brought B. sent C. gave D. called 40. A. books B. magazines C. goods D. papers 41. A. hotel B. company C. paper D. shop 42. A. dropped B. buried C. wrapped D. covered 43. A. answer B. suggest C. quarrel D. praise 44. A. nervous B. upset C. hungry D. critical 45. A. desire B. need C. gift D. wish 46. A. hide B. accept C. contribute D. improve 47. A. recognize B. distinguish C. identify D. find 48. A. teachers B. criticizers C. advisers D. encouragers 49. A. mistakes B. strengths C. shortcomings D. weaknesses 50. A. positive B. poor C. happy D. negative 51. A. courage B. faith C. success D. fame 52. A. look up to B. look down upon C. look out for D. look forward to 53. A. never B. seldom C. ever D. always 54. A. great B. wise C. rich D. kind 55. A. Supply B. Satisfy C. Surround D. Equip 第三部分:阅读理解(共两节, 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) A My oldest daughter Kate is 11 years old and in her first year in middle school. She continues to be an excellent student. One afternoon, she came home and asked if I thought she was a goody-goody. I asked her why she felt that way. She responded that some children in her class remarked that she was a goody-goody, because she always got good grades and asked questions in class. I explained that this happens quite frequently in school. Because some children may feel unsafe, they may laugh at and make jokes about students who are willing to learn. I advised her to use this opportunity to challenge herself and to tell her classmates that she is not trying to be the teacher’s pet, and that she simply enjoys learning new things because learning is fun. I also suggested that she should try talking to those students who sometimes make fun of her, and ask if they needed help with a particular subject, and offer her assistance like a tutor (家庭教

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第4页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

师). This turned out to be a great way. I tried to show her how to turn a negative situation into a positive one. I reminded her of the importance of always being her own person, and not letting what others say change her opinion of herself. At such a young age, my daughter has already set goals to attend college and has had different ideas about what careers she may wish to pursue. Although she still experiences difficulties at times, my daughter keeps in good spirits. She now knows not to let teasing discourage her! 56. With her excellent performance at school, Kate __________. A. felt very proud of herself B. felt being active could impress the teachers C. was admired by all her classmates D. was treated unkindly by some students 57. By calling Kate a goody-goody, some children meant that __________. A. she behaved very well to please teachers B. she didn't really enjoy studying C. she was good at getting along with others D. she had a habit of telling lies to teachers 58. How did Kate effectively change her classmates’ unfriendliness to her? A. By ignoring their teasing. B. By telling them that learning was fun. C. By helping them with their homework. D. By going on working as hard as before 59. In the passage, the author showed her daughter that __________. A. one should set a goal and make career plans as early as possible B. one should turn to parents for help when they met with troubles C. keeping a positive attitude in negative situations was important D. teasing others was impolite because that may discourage them. B Event Dates Location Mother daughter Friday March 19, Appomattox outdoors 2010--Sunday March 21, 2010 This event is designed specially for women. It's a three-day adventure weekend that provides an excellent opportunity for anyone 9 and older to learn outdoor skills usually connected with hunting and fishing, but useful in a variety of outdoor pursuits. The courses offered as part of this program provide hands-on learning opportunities for participants. The cost for the event is $90 per participant, with meals and accommodations included. Register early to reserve your space! For more information, contact Jirmny Mootz at 804-367-0656, or mootz@dgif.virginia.gov. Eastern Shore Friday April 16, Capes Charles Birding and Wildlife 2010---Sunday April 18,

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第5页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

Festival 2010 This is the most famous wildlife:viewing event.The 16th annual festival continues to offer boat—and—land-based trips to a variety of beautiful shore locations—many not generally open to the public. Thousands of Songbirds pass through the Easter Shore on their way to Southern wintering grounds . with colorful butterflies and dragonflies (蜻蜓) adding to the natural beauty of the occasion For more information, contact Chris Dunnavant at 757 — 787 — 2460, or info@esvachamben.org. Outdoor festival Saturday May 15, Farmville 2010 This festival lasts from 10 a.m to 7 p m. ,and has outdoor activities specially for the entire family,including fishing in a pond, turkey shooting, and much more! There’s no charge for this event,and food and drink are provided free as well.Bring your family! For more information , contact Jeff Atkins at 434-547 — 6770 , or claybuster05@yahoo.com Fishing Workshop at Saturday May 15, Cumberland county Bear Creek Lake 2010 The Angler (钓鱼者)Education Program is hosting a Fishing Workshop on April 18 at Bear Creek Lake State Park in Cumberland. This educational workshop is designed for beginning anglers 8 and older.Casting and other fishing techniques as well as fish biology will be covered,followed by an opportunity to fish on Bear Creek Lake. The workshop is $15. For more information, contact Chris Dunnavant at 804-367-6778, or dunnavant@dgigy.virginia.gov 60. To participate in Mother Daughter Outdoors,you ______. A. must bring your own food B. need to have a lot of out door experience C. should be able to hunt or fish already D. must not be younger than a certain age 61. Which event offers the best opportunity for participants to enjoy wildlife and the beauty of nature? A. Mother Daughter 0utdoors. B. Eastern Shore Birding and Wildlife Festival. C. Outdoor Festival. D. Fishing Workshop at Bear Creek Lake. 62. For more information about a one-day family trip with turkey shooting,send all email to ____. A. dunnavant@dgif.virginia.gov B. moots@dgif.virginia.gov C. claybuster05@yahoo.com D. info@esvachamber.org 63. From the text we learn that the four events _____.

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第6页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

A. don’t charge for food and drink B. are mainly held on weekends C. are designed specially for women. D. all cover hunting and fishing skills C Plastics are considered one of the most serious pollutants causing environmental problems. The garbage containing plastics end up in waterways that eventually flow into the oceans. Accumulation of plastic in the ocean endangers marine life and pollutes the water. Does Plastic Continent exist? Yes, plastic continent does exist and was discovered by Captain Charles Moore a decade ago. Plastic continent is twice the size of Britain and it is the region that lies between the Hawaii Islands and California in the central Pacific Ocean. One of the causes for the lack of marine life in this region is due to pollution and the pollutant is no other than the plastics. Captain Charles Moor believes plastic wastes started accumulating in the 1950s. Plastic Continent is the man made continent of floating plastic wastes. The sailors and the fishermen have avoided this region for years. The reasons are ● There are no fishes here because of the lack of nutrients ● The zone also lacks the wind that is essential for sailing. To research on the ocean pollution, Captain Moore founded Algalita Marine Research Foundation. Other organizations such as Greenpeace supported his cause. The reports of The United Nations Environment Program show that millions of seabirds and marine mammals are dying to due the invasion of plastics. The waste plastics that are believed to be recycled are in fact being thrown into the oceans. The marine animals mistake these for food particles and nibble them. This leads to their death that affects the marine food chain. To save the oceans from the plastic continent you need to reduce the use of plastics, reuse the plastic bags and recycle the plastics. 64. What can we learn from the first paragraph? A. a plastic continent does exist in the Pacific Ocean. B. Endangered marine life is well protected. C. Plastics are one of the main causes of water pollution. D. Plastics should be forbidden in people’s daily lives. 65. What is the direct influence of the plastic continent? A. Local fishermen have to fish in other areas. B. The water becomes shallow and fish have to move away. C. The wind is too strong there and it makes sailing more difficult. D. It makes people realize the importance of protecting the environment. 66. It is implied that the work of plastic recycling proves to be _______. A. effective B. expensive C. a difficult task D. not good enough 67. What can we know from the passage? A. Many marine animals are dying due to the broken marine food chain B. Captain Moore founded Greenpeace to do research on the ocean pollution. C. the marine animals have no choice but to eat plastics for lack of food.

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第7页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

D. There are three ways to prevent the oceans form becoming a plastic continent. D Some people say that women work less than men and therefore deserve less! It may have been true in the past when women were expected to stay at home and look after children, but women have changed over the years. They have “come out”! Gone are the days when they work hard at the kitchen stove all day long;they are now aware of my needs and are willing to fight for them.They expect to be given the respect they deserve, both at home and at work.They have realized their intellectual potential and have determined to do something about it! Women on two wheels have become a familiar sight on the roads of most Asian countries during the past few years.It is common to find a woman taking her children on her bicycle to school and then reach her office on time. would have been unimaginable a few years ago! She has a major part It to play in every aspect of the family decisions and how they are carried out. It is rather difficult to combine a career and a decent home life, “super woman” though she is. needs to feel supposed and fulfilled. may arrive at work feeling as if she has already done She She a full day’s work. colleagues doubt her commitment to her job, will feel sad. the same time, If she At the women of today expect their partners to contribute to childcare and household work. Today’s women are learning to avoid situations that make them feel more stressed and it is a hard struggle. Despite all this,the new woman, “The Superpower”,has arrived. 68. What is the passage mainly about? A. A woman’s opinion on her job and family. B. The burden women have to bear in society. C. The change of women’s status in and out of the family. D. The responsibility of a couple in the family. 69. Why is the phrase “come out” in quotation(引号)marked in the first paragraph? A. Women are still controlled by their husbands. B. It means more than just that she has come out of the house. C. Women are not actually coming out. D. Women have broken up with their families. 70. Using the example in the second paragraph,the author wants to show that______. A. women were not seen on streets in the past B. women’s jobs have changed C. today’s women don’t need to toil in the kitchen D. women take more responsibility for the family 71. According to the passage, as a “super woman”, she_______. A. can do all the housework by herself B. can deal with her work easily every day C. is independent in every aspect of her life D. still finds it difficult to balance her career and family E An Australian-based scientist announced yesterday he had made a step forward in a technique for DNA testing in court so that an individual can be identified a single cell.

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第8页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

Ian Findlay, from the Australian Genome Research Facility at the University of Queensland, said current DNA testing required 200 to 500 cells to gain a similar level of accuracy. “What we have done has brought that down to one cell.” Dr Findlay said after releasing details of his DNA testing technique at a Sydney conference. The technology could allow investigators to pick up DNA identifies from plastic cards and even build up a complete history of the people who have handled a paper document. “You’d have to wear a space suit to stop yourself from leaving traces. You can identify cells on the paper, so you can work out where it’s come from and who’s touched it.” he said. The technique could also be used to trace the thrower of a punch from cells left behind on the skin of their victim. Even the wearing of latex gloves would not help: small cells can pass through the gloves, and the constant flow of genetic material given off by the human body would leave further evidence. “We gained a skin cell from a document dating back 30 years and managed to gain a DNA fingerprint. DNA evidence can remain fresh for decades, perhaps even centuries,” Dr Findlay said. “The potential for this technology to solve unsolved crimes is great.” he said. But Dr Findlay, named scientist of the year in 1998 by the European Society of Human Genetics, said the new testing needed to be scientifically validated, which would take up to five years. He said, “There are serious consequences taking on technologies too early. The public has to be sure that they have the greatest confidence in the security and court systems.” 72. The underlined word “validated” in the last paragraph but one means . A. confirmed B. imagined C. supposed D. criticized 73. According to Ian Findlay, the new technology can . A. help to keep DNA evidence fresh for decades and even centuries B. make the process of DNA testing much more simplified C. help to pick up DNA identities more easily D. be widely used in five years at most. 74. The last paragraph suggests that . A. the immediate adopting of the technology may cause mistakes B. the public have acknowledged the new testing technology C. it is safe to put the new technology into use now D. Dr Findlay is quite sure of his new technology 75. The aim of the passage is to A. praise Ian Findlay for his work B. report a piece of interesting news C. inform us of the wide use of DNA testing D. tell us a recent improvement in DNA testing 第Ⅱ卷 写作(共两节 共两节, 第四部分 写作 共两节,满分 35 分) 第一节任务型读写(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 第一节任务型读写 阅读下列短文并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当的单词,每空格 1 词

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第9页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

The latest United Nations report on spread of AIDS paints a sad picture. It concludes that the regions of the world most affected by AIDS will experience rapid increases in deaths among young adults. This will have serious social and economic results. The spread of AIDS and the virus that causes it, HIV, is particularly destructive in Africa. It is estimated that in sub-Saharan Africa, over twenty-four million adults and children are now living with HIV. In sixteen Sub-Saharan Countries, according to the UN, at least ten percent of the people between the ages of fifteen and forty-nine are HIV positive(阳性). In South Africa and Zimbabwe, half the people between those ages may die of AIDS. In Botswana, about one in three adults is infected, and some two-thirds of the country's fifteen-year-old boys may die before they grow up. As a result, agriculture, business, education, and health care are already suffering loss. The United States is spending millions of dollars on prevention campaigns and making AIDS treatment more affordable. Money is also being used to reduce mother-to-child transmission rate, support home-and-community-based care, and provide care for orphans infected by AIDS. The Peace Corps will soon make an all-out effort to bring AIDS education to the countries most at risk. It is important that the governments and citizens of those nations most affected by AIDS do their part to fight against it. Some, like Senegal and Uganda, have already begun programs for disease prevention. These countries are experiencing falling or stable HIV rates and less suffering. But for other nations, much remains to be done. Introduction A UN report on spread of AIDS Its (76) More young adults will (77) __________ from AIDS in the most _________ affected region. The worst region hit by AIDS is in (78) __________ Over 24,000,000 adults and children are (79) _________from AIDS epidemic HIV in sub-Saharan Africa. At least 10% of the people between the ages of 15 and 49 are HIV positive. In Botswana, only (80) __________of the country's fifteen-year-old boys can grow up. (81) _________ Agriculture, business, education, and health care are always suffering loss. Spending millions of dollars on prevention campaigns and making more people (82) __________treatment. Fight against Reducing mother-to-child transmission rate, supporting AIDS have-and-community care and providing care for (83) ___________orphans. (84) __________ people in the country most at risk. Involving the government and (85) ___________ to join in the fight. 书面表达(满分 第二节 书面表达 满分 25 分) 假设你是育才中学学生会主席李华, 针对目前一些地方血库纷纷告急这一情况, 请你参 照以下提示以学生会的名义为学校的英文宣传栏写一份倡议书,宣传无偿献血(donate blood for free)。

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第 10 页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

●人们对献血的错误认识; ●献血的意义: ●学校开展的相关活动。 注意: l. 120 词左右(开头和结尾已为你写好,不计入总词数); 2. 可适当增加细节,以使行文连贯。 Boys and girls, Recently some blood banks across the country are reported to be short of blood supplies. _____________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ____________________________________ students’ Union

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第 11 页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

答案 第一部分 听力 (共两节,满分 30 分) 1-5 ACBCB 6-10 BABCC 11-15 ABCBA 16-20 ACBBC 第二部分:知识运用(共两节, 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 第一节:单项填空( 小题, 21. D. 22. A. 23. D. 24. B. 25. B. 26. B. D. 28. B. 29. B. 30.B. 31. C. 32. B. 33. C. 34.C. 35. D. 27. 完型填空( 小题; 第二节 完型填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 36. 37. A. 38. B. 39. D. 40. D. 41. C. 42. A. 43. B. 44. D. 45. C. 46. A. 47. D. 48. D. 49. B. 50. C. A. 51. C. 52. B. 53. D. 54. A. 55. C. 第三部分:阅读理解(共两节, 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 56. D. 57. A. 58. C. 59. C. 60. D. 61. B. 62. C. 63. B. 64. C. 65. A. 66. D. 67. D. 68. C. 69. B. 70. D. 71. D. 72. A. 73. C. 74. A. 75. D. 写作(共两节 共两节, 第Ⅱ卷 第四部分 写作 共两节,满分 35 分) 第一节任务型读写(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 第一节任务型读写 76. conclusion 77. die 78. Africa 79. suffering 80. one-third 或 1/3 81. Result 82. afford 83. infected 84. educating 85. citizens 书面表达(满分 第二节 书面表达 满分 25 分) (One Possible Version) Boys and girls. Recently some blood banks across the country are reported to be short of blood supplies. Some people hold the wrong idea that donating blood does harm to the donators' health so we shouldn't donate our blood to others. But the truth is that when a small amount of blood is taken out, the body can still work normally. As we all know, donating blood is of great importance. Blood is important to patients who need it to survive. And for us ordinary citizens, not only is donating blood for free a social responsibility, but also it is a kind act of sharing. These days, our school has been holding a series of activities to make people aware of the benefits of blood donation. Every body, let's take action and join them! Students' Union 解析: 第二节 完型填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 很多人很快就能对别人提出建议甚至批评, 但这个世界上更需要的却是鼓励。 远离那些轻视 你的理想的人,因为他们会使你变得渺小。同那些激励你的人打交道,他们会使你的生活更 加精彩。 36.C。由下文的 how to run it 可知这个旅馆的主人在谈论如何“经营”(run)旅馆的问题.因 此 C 项符合语境。句意为:你不需要知道任何关于如何经营旅馆的事情,你只管开张。那 些顾客会告诉你该怎么经营。 37.A。同 36 题,旅馆的主人认为一个人不必对于如何经营旅馆了解得面面俱到,那些“顾 客”(customer)会告诉你该怎样做。本文主要讲的是提出建议甚至批评的人,那么对旅馆而 言.提建议的当然是顾客了。waiter“服务员” :manager“经理;负责人” ;servant“仆人, 佣人” 。

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第 12 页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

38.B。作者认为这个旅馆主人的话同样适用于其它行业。紧接着,作者给出了一个例子加 以证明。be true of“…对…也适用:…也是“如此” 。 39.D。一位报纸编辑把她的助手“叫进来”(call in)。bring in“引进;引来” ;sent sb.in “派某人去应付困难局面” ;give in“让步;投降” 。 40. 根据 These are suggestions…可知有很多建议, D。 那么编辑给助理的应该是文件. a pile 由 of 可知应该是一堆.故选 papers。 . 41.C。由 newspaper editor 以及 subscribers 可知建议是关于如何经营“报纸”(paper)的。 42。A。根据 in the dustbin 可知这个助手处理完之后把写着那些建议的文件“扔”(drop)进 了垃圾箱。bury“埋葬;掩藏” ;wrap“包裹;缠绕” ;cover“覆盖:遮掩” 。 43. 结合上文的 These ale suggestions. 可知很多人喜欢给别人提建议。 B。 . 下文的 quicker to criticize 是提示。answer“回答” :quarrel“争吵” :praise“赞扬”. . 44 D。结合下文的 I just have a 45 for seeing other people’faults!可知这个妇女擅长挑剔人 的毛病,故选 critical (挑剔的)。nervous“紧张的” ;upset“苦恼的;l 心烦的” ;hungry“饿 的” 。 45 C。由下句的 This is a gift I think she should 46.可得到提示,这个妇女认为自己有发现他 人缺点的“天赋”(gift)。have a gift for sth“有… 的天赋” 。 46.A。作者认为这个妇女应该把她的这种天赋“掩藏”(hide)起来.这反映了作者的观点: 不应该总是挑剔别人的毛病。accept“接受” :contribute“做出贡献;捐献;投(稿)” ;improve “提高;改善” 。 47.D。此处表示挑剔别人的批评者们很多,很容易“找到”(find)。recognize“认出:认可” ; distinguish“区别” ;identify“认出;鉴定” 。 48.D。结合下文可知作者认为世界上需要更多的“鼓励者”(encouragers)。teacher“老师” ; criticizer“挑剔者” :adviser“顾问” 。 49.B。这个世界不需要更多的人来挑毛病,而需要更多的人来指出“优点”(strengths).鼓 励我们比他人做得更好。mistake“错误” :shortcoming“缺点” ;weakness“弱点” 。 50. A。根据下文的 They see potential where others see failure.可知成功人士善于发现一个人 的“积极的”(positive)品质。poor“不好的,差的” ;happy“快乐的” :negative“否定的; 负面的;消极的” 。 51.C。成功人士对他人的成功“success”表示鼓励。courage“勇气” 。faith“信仰” ;fame “名声;名望” 。 52.B。由 but 后的内容可知此处表达的意思应是远离那些“藐视”(book down upon)你的理 想的人。Look up to“尊敬:钦佩” ;look out for“警惕;留心”;look forward to“盼望;期 待” 。 53.D。渺小的人经常(always)会那样做,即“藐视”你的理想。 54.A。small people 与 the really great 形成对比,小人物“总是”(always)蔑视你的理想抱负, 而后者让你感觉到你也可以变得“伟大”(great)。即真正伟大的人总是鼓励别人。 55.C。在文章结尾.作者发出呼吁:让那些信任你的。人“围绕”(surround)在你周围,让 你的生活充满希望和勇气。 选项中四个词都可以和 with 搭配, 但其他三项意义不符合, supply “供给;供应” ;satisfy“满足” :equip“配备, 装备” 。 第三部分:阅读理解(共两节, 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 56. D。细节推断题。根据第一段中的 some children in her class remarked that she was a

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第 13 页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

goody-goody 以及第二段中的 I explained that this happens quite frequently in school. Because some children may feel unsafe, they may laugh at her and make jokes about her. They like to play tricks on students who are willing to learn.可知答案为 D。 57. A。推理判断题。根据 tell her classmates that she is not trying to be the teacher’s pet, and that she simply enjoys learning new things because learning is fun 可知有些学生叫 Kate 为 goody-goody,认为她是老师的宠物,是因为他们认为她优异的成绩和课上积极问问题是为 了取悦老师。goody-goody 儿童的口语, “善于讨好卖乖的人” ,意为用好的表现去取悦一些 权威的人士比如老师或父母等等。 58. C。细节理解题。根据第三段的 I also suggested that she should try talking to those students who sometimes make fun of her, and ask if they need help with a particular subject, and offer her assistance like a tutor (家庭教师). This turned out to be a great way. 可知 Kate 帮助取笑她的学 生使得 Kate 不再受他们的捉弄。 59. C。主旨推断题。根据第三段的 I tried to show her how to turn a negative situation into a positive one 以及末段内容可知作者教育女儿:人应该在逆境中保持积极的心态,这样有利 用解决问题. 60.D。细节理解题。通过文章中第一个活动 Mother Daughter Outdoors 中的“It’s a three— day adventure weekend that provides an excellent opportunity for anyone 9 and older to learn outdoor skills usually connected with hunting and fishing,”可知参加此活动是有年龄限制的, 根据本部分中的其他内容可知该活动提供食宿, 对有无室外活动的经验和是否会打猎和钓鱼 是没有要求的。故选 D 项。 61. 细节判断题。 B。 根据文章第二个活动中 “This is the most famous wildlife· viewing event. ” 及“Thousands of songbirds pass through the Eastern Shore on their way to southern wintering grounds,with colorful butterflies and dragonflies(蜻蜓)adding to the natural beauty of the occasion. ”可知此活动是参观野生动植物和欣赏自然美景的最佳选择。故选 B 项。 62.C。细节判断题。根据文章第三个活动“This festival lasts from 10 a.m.to 7 p.m. , and has outdoor activities specially for the entire family,including fishing in a pond,turkey shooting, much more!” and 可知这是一个为家庭设计的为期一天的带有射击火鸡项目的活动, 符合题干中的信息要求。所以要了解更多的信息,应该往该活动发邮件。故选 C 项。 63.B。推理判断题。文章提到的四个活动,都是在星期六或星期天,只有前两个活动还包 括周五.因此总体来说主要在周末进行,故 B 项正确;四个活动中,有的提及食宿免费.有 的没有提及,故 A 项不对;只有第一个活动是专门针对女性的,故 c 项不对;第二个活动 并不是关于打猎或钓鱼的,故 D 项不对。 64. C。细节理解题。根据文章第一段内容以及 Plastics are considered one of the most serious pollutants causing environmental problems.一句可知。塑料被认为是引起环境问题的最严重的 污染物之一。水的污染也必然会使一些海洋生物濒临灭绝,故B不对。A 选项说的是第二段 的内容,排除选项 A。 65. A。推理判断题。根据文中 Plastic Continent is the man made continent of floating plastic wastes. The sailors and the fishermen have avoided this region for years.可知以渔业为主的渔民 们将不得不到他处谋生。 66. D。推理判断题。根据文章内容特别是倒数第二段 The waste plastics that are believed to be recycled are in fact being thrown into the oceans.可知:之所以塑料垃圾如此之多,造成巨大的

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第 14 页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

环境污染, 作者认为很重要的原因是因为人类对于塑料的处理及回收利用不够或者做得很不 充分。 67. D。细节理解题。文章最后一段 To save the oceans from the plastic continent you need to reduce the use of plastics, reuse plastic bags and recycle the plastics.提到了三种保护海洋以防其 形成塑料大陆的方法,分别是:减少塑料的使用;塑料袋的再次使用和塑料的回收再利用, 故 D 项正确。从倒数第二段可知 A、B、C 三项的说法都不对。A 项应该是鱼是因为吃了塑 料死亡导致海洋食物链破坏; 项由 To research on the ocean pollution, Captain Moore founded B Algalita Marine Research Foundation. 可知 Captain Moore 建立的是 Algalita Marine Research Foundation,而不是 Greenpeace;C 项鱼是误食塑料,而不是没有吃的不得不吃塑料,所以 不对。 68. C。主旨大意题。可从全文看出作者讨论的是女性的社会地位变化问题,故选 C。 69. B。推理判断题。根据第一段内容可知,妇女不仅从家里走了出来,还在社会争取更多 的尊重和需要,因此这个短语在这里意义深远,选 B。 70. D。细节理解题。根据第二段“She has a major part to play in every aspect of the family decisions and how they are carried out.”可以看出,作者通过第二段的例子想要证明女性在家 庭生活中日益重要的地位,并可能担负更多的责任,故选 D。 71. D。 细节理解题。 根据第三段“ It is rather difficult to combine a career and a decent home life, “Super woman” though she is. She needs to feel supported and fulfilled.” 可知 D 项正确。

72. A。词义猜测题。根据句意“新的测试还需要在科学上被证明有效,这需要多 大五年的时间”可知:validate 意为“证实”。 。
73. C。判断推理题。文中从第三至第六自然段举例说明这项新技术使得 DNA 识别技术变得 更容易和有效,答案为 C 项;这项新技术不是使 DNA 试验的程序简化,所以排除选项 B。 选项 A 和第六段信息 DNA evidence can remain fresh for decades, perhaps even centuries 不符; 选项 D 和倒数第二段“这项新技术需要多大五年的时间证实”不符。 74. A。细节理解题。由此段中信息 He said, “There are serious consequences taking on technologies too early.可知答案为 A 项。 由最有一句 The public has to be sure that they have the greatest confidence in the security and court systems.”排除其余选项。 75. D。主旨大意题。有文章的第一段以及全文大意可知:本文主旨是告知一项先进的 DNA 测试技术---通过这项技术可以使一个个体能被一个细胞识别。 听力录音稿 Text 1 W: Hi, Frank! How did you spend your holiday?. M: Hi, Mary! Well, I stayed on my grandfather's farm for two weeks, and then went to Shanghai to visit the Expo. Text2 W: Thank you fro the present, Mike. But why didn't you come to my birthday party?. M: Sorry, Jenny. I had to meet my uncle, so I asked Joan to take it to you. Text 3 M: Yon look much better today, Miss White. You'll be well enough to go home soon. W: I hope so, Dr Smith. Then I'll be able to take part in the basketball match next month. Text 4

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第 15 页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

M: Where shall 1 put the fish, Mum? W: In the basin, Tom. They will stay alive in clean water. M: Shall I go and buy some food for them? W: No. We'll cook them on your father's birthday next Friday. Text5 W: Mr Brown, I've come for the typed article. M: It was here a minute ago, but now it is gone. W: Has Miss Green taken it away? M: Maybe. Go and ask her and tell her to have my car repaired, please. Text 6 W: Bill, why didn't you go to the cinema? M: Sorry, Jane. I was about to leave when my niece, came with her little son. I tried to call you, but I couldn't get through. W: Oh, my cell phone was off. Otherwise I would have called you. It's a pity that you didn't come. The film was so intending. M: What was it about? W: The boyhood of Albert Einstein. It tells a lot more about the great man than the book you lent me last week. M: When will it be shown again? W: This evening. By the way, Ben said he's going to see the film. M: Good. I’ll call him then. Text 7 W: Mr Johnson, what's your post number? M: It's 578891. Why do you ask this, Miss Brown? W: We have to post 30 dollars to you. When you checked, you paid another 300 dollars for your stay. But you had given us 530 dollars when you checked in. And the 30 dollars was for the key to your room. M: I should have got the 30 dollars back when I returned the key to you. W: Yes. Your address is No 190, Yellow Stone street. Right? M: Yes. W: I hope you will stay in our hotel again when you come next time. M: Certainly. Goodbye. Text 8 W: Stop smoking, please, sir. M: Sorry. I just couldn't resist it. W: You can go to the toilet and smoke there. M: How soon will the train get to the terminal? W: In thirty minutes. But you can't smoke even at Lincoln station. M: But there is a smoking room in the corner of the waiting recta. I smoked there when I was waiting for the train last year. W: But it's for the passengers waiting to get onto the train. You can't even get into the waiting

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第 16 页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

room without a ticket. M: It seems that smoking is forbidden in more and more places. W: Yes, sir. Smoking does great harm to people's health, and it costs a lot of money too. M: Yes. So I here decided to give it up right now! Text 9 W: Is that the river you've been telling me about? M: Right. What do you think of it? W: Beautiful. The water is clean. And there're so many people fishing in it. M: Can you believe it was very dirty two years ago? People threw waste into it and it smelled so terrible that it made you sick to walk along it and breathe the air near it. W: So you must have done a great deal to make it clean. M: Indeed. But we owe many thanks to our new mayor, Mr Turner. W: Why? M: Many mayors before him didn't pay any attention to the dirty river. It was Turner who thought of the best way to make the river clean. W: What was it? M: Once he took office two years ago he ordered two trucks to be driven along both sides to collect the rubbish every day. W: The river soon began to get clean after people stopped polluting it. M: Yes. Text 10 The World Festival of Youth and Students is an international event, jointly 0rgainzed by the World Federation of Democratic Youth (WFDY), a youth organization and the International Union of Students since 1947. The largest festival was the 5th one, held in Moscow in 1957, when 34,000 young people from 131 countries attended the event. It was at this festival that the song Moscow Nights was first presented to so many young people from all over the work, and then it went on to become perhaps the most widely recognized Russian song in the world. In terms of the number of the attending countries, the largest festival was the 13th, held in Pyongyang, North Korea, in 1989 when 177 countries attended the even. During the Cold War many festivals were held in capitals of Communist states because it requires an enormous amount of money to support such a youth festival. As a result, in the 1960s the festivals were criticized by some countries because they said the festivals promoted communist ideas too much. In early 2008 Delarus proposed the 2009 festival be held in one of its cities, Minsk. But soon the country withdrew the proposal. And the festival vas put off until the end of 2010. In February, 2010, WFDY, the main organizer of the festival, decided to hold the festival in South Africa from December 13th to 21st, 2010.

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第 17 页

中学学科网(WWW.ZXXK.COM)- 全国最大的教育资源门户网站。

联系地址:北京市房山区燕化星城北里 1 号楼 4-502 邮政编码:102413 联系电话:010-58425255 58425256 58425257 传真:010-89313898 联系邮箱:czfw@zxxk.com 第 18 页


相关文章:
安徽省滁州中学2012届上学期高三期末测试历史(附答案).doc
安徽省滁州中学2012届上学期高三期末测试历史(附答案) - 2012 届高三期末考试历史试题 考试时间:100 分钟 满分:100 分 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非...
安徽滁州中学2012届高三上期末考试-历史(精).doc
安徽滁州中学2012届高三上期末考试-历史(精) - 七彩教育网 www.7caiedu.cn 免费提供 Word 版教学资源 安徽省滁州中学 2012 届高三第一学期期末考试 历史试题 ...
《安徽滁州中学2012届高三上学期期末测试(化学)》.doc
安徽滁州中学2012届高三上学期期末测试(化学)》 - 个人收集整理 仅供参考学习 安徽省滁州中学 2012 届高三上学期期末测试(化学) 注意事项: 1. 第 I 卷为选择...
(生物+答案)安徽省滁州中学2012届高三上学期期末测试.doc
(生物+答案)安徽省滁州中学2012届高三上学期期末测试 - www.gxt.com.cn 身边的升学规划指导专家 (物理+答案)安徽省滁州中学 2012 届高三上学期期末测试 第一卷...
...期末试题安徽省滁州中学2012届高三上学期期末考试物....doc
高三第一学期期末试题安徽省滁州中学2012届高三上学期期末考试物理试题_理化生_
2012届安徽省滁州中学高三上学期期末考试文科语文.doc
2012届安徽省滁州中学高三上学期期末考试文科语文_从业资格考试_资格考试/认证
《安徽滁州中学高三上学期期末测试(化学)》.doc
《安徽滁州中学高三上学期期末测试(化学)》 - 安徽省滁州中学 2012 届高三上学期期末测试(化学) 注意事项: 1. 第 I 卷为选择题,答案必须用 2B 铅笔涂在答题...
安徽省滁州中学2011届高三上学期期末试卷(数学文).doc
安徽省滁州中学2011届高三上学期期末试卷(数学文) - 安徽省滁州中学 201
《安徽滁州中学高三上学期末检测测验化学》.doc
《安徽滁州中学高三上学期末检测测验化学》_理化生_高中教育_教育专区。文档均来自网络,如有侵权请联系我删除文档 安徽省滁州中学 2012 届高三上学期期末测试(化学)...
1安徽省滁州中学2019届高三英语上学期期中试题.doc
1安徽省滁州中学2019届高三英语上学期期中试题 - 2018~2019 学年度高三上学期期中考试 英语试题 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分。满分...
安徽省滁州中学2019届高三英语上学期期中试题201812270228.doc
安徽省滁州中学2019届高三英语上学期期中试题201812270228 - 。。。 内部文件,版权追溯 内部文件,版权追溯 内部文件,版权追溯 2018~2019 学年度高三上学期期中考试 ...
安徽省滁州中学高三上学期12月月考英语英语.doc
安徽省滁州中学高三上学期12月月考英语英语_高中作文_高中教育_教育专区。安徽省滁州中学 2017 届高三上学期 12 月月考 英语试题 注意事项: (满分:150分 ...
最新-安徽省滁州中学2018届高三上学期期末测试(生物) 精品.doc
安徽省滁州中学 2018 届高三上学期期末测试 生物试卷 第一卷(45 分) 一
安徽滁州中学2012届高三第一次月考(实验班试题).doc
安徽滁州中学2012届高三... 5页 2下载券 高三第一学期期末试题安... 9页 ...执业医师实践技能考试模拟试题 1028988份文档 教学总结精品范文 小学五年级英语教学...
安徽省滁州中学高一下学期期末考试.doc
安徽省滁州中学高一下学期期末考试_英语_高中教育_教育专区。优秀学习资料 欢迎...优秀学习资料 欢迎下载 2011-2012 学年度第二学期期末考试 高一化学试卷 可能用...
...安徽省滁州中学2015届高三上学期期末测试(语文).doc
安徽省滁州中学 2015 届高三上学期期末测试(语文) 安徽高考试题 0315 0845 安徽省滁州中学 2015 届高三上学期期末测试(语文) 本试卷分第 I 卷(阅读题)和第 II...
安徽省滁州中学2017届高三12月半月考英语试题(附答案)$....doc
安徽省滁州中学2017届高三12月半月考英语试题(附答案)$733734 - 滁州中学 20162017 学年度第一学期半月考 高三 英语 (满分:150分 注意事项: 1. 答题前,...
安徽省滁州中学2018届高三上学期12月份检测物理试卷Wor....doc
安徽省滁州中学2018届高三上学期12月份检测物理试卷Word版附详细解析 - 滁州中学 2017-2018 学年上学期高三物理 12 月份检测试卷 一、单项选择题 1. 下列有关...
安徽省滁州中学2018届高三物理上学期12月份检测试题(含....doc
安徽省滁州中学2018届高三物理上学期12月份检测试题(含解析) - 我爱你中 国亲爱 的祖国 滁州中学 2017-2018 学年上学期高三物理 12 月份检测试卷 一、单项选择...
安徽省滁州中学2017届高三上学期12月半月考数学试卷(文....doc
安徽省滁州中学2017届高三上学期12月半月考数学试卷(文科)Word版含解析_数学_...延边州校级期末)已知函数 f(x)=lnx (Ⅰ)求函数 f(x)的单调递增区间; (...
更多相关标签:
一分时时彩 一分时时彩 三分快三计划 极速时时彩平台-官网 分分时时彩走势图-欢迎您 腾讯分分开奖计划-欢迎您 一分时时彩-欢迎您 三分快三计划-欢迎您 三分快三-官网 三分快三-欢迎您 时时彩官网--Welcome 三分快三-欢迎您 三分快三--Welcome 三分快三-官网 三分快三计划 网易彩票网 三分快三计划-欢迎您 亚洲彩票--Welcome 腾讯分分彩官网-欢迎您 三分快三平台-欢迎您 网易彩票app-欢迎您 网易彩票app 亚洲彩票-欢迎您 亚洲彩票-官网 网易彩票app 网易彩票app--Welcome 网易彩票app 时时彩官网 网易彩票app-官网 网易彩票网---腾讯分分彩官网_欢迎您 一分时时彩 时时彩官网--Welcome 幸运时时彩 时时彩官网--Welcome 时时彩官网--Welcome